Manapság már szinte minden honlap része a „kis pöcök” a jobb alsó sarokban, amire rákattintva bármikor visszakerülünk az oldal tetejére. Mindezt általában nem „teleportálással”, hanem szép görgető effekttel.

A friss sablonok között alig találni olyat, amiben ne lenne ilyen. Mégis, ha régebbi sablont használunk, esetleg pont olyat választottunk, amiben nincs ilyen, nem kell félni. Ha nagyon szeretnénk, bármelyik WordPress oldalunkra varázsolhatunk ilyet.

Van nem is egy bővítmény, ami pontosan ezt csinálja

Ha az új bővítmény hozzáadásánál rákeresel arra, hogy „scroll top”, akkor több olyan plugint is láthatsz, ami ezt csinálja. Nem az én posztom eldönteni, hogy Neked ezek közül melyik a legszimpatikusabb. Ha csak azokat nézed, amiknek legalább 5000 aktív telepítése van és 5 csillag közelében van az értékelése, túl rosszul nem járhatsz.

Kiemelném, hogy ezeknél a bővítményeknél nem olyan fontos a rendszeres frissítés, mint pl. egy biztonsági bővítménynél. Tehát ha azt látod, hogy akár fél éve vagy egy éve nem lett frissítve, attól még adhatsz neki egy esélyt.

Ehhez a cikkhez én most egyszerűen azt választottam, amit a legtöbben használnak.

Scroll Back To Top

A „scroll top”-ra keresve kell görgetned egy adagot, mire ezt látod, de a „scroll back to top” keresés már első helyen hozza.

Ezen poszt írásakor kb. egy éve volt utoljára frissítve, ami a bővítmények között nagyon régi frissítési időnek számít. Ennek ellenére 50.000 aktív telepítése van, és nagyon jó értékelései.

Feltelepítve és aktiválva a Beállítások (Settings) / Scroll Back to Top menüpontban találjuk meg a beállításait. Alapvető angoltudással és/vagy szótárazással a legtöbb beállítással nem hiszem, hogy gond lesz, de egy-kettőre kitérek.

  • Minimum Browser Resolution„: Itt meg lehet adni, hogy pl. minimum 600 pixel széles böngésző esetén jelenjen meg ez gomb. Ezzel gyakorlatilag beállíthatod, hogy pl. okostelefonokon ne jelenlen meg.
  • Custom Label Text„: Ez az opció alapvetően ki van pirosítva és nem írhatsz bele. Ha felette a nyíl beállítást  a „Custom Text”-re állítod (egyedi szöveg), akkor válik szerkeszthetővé ez és az alatta lévő mező, és beállíthatod, hogy milyen szöveg jelenjen meg és mekkora betűvel.

Összefoglalás

Ha álmaid sablonjából csak az „oldal tetejére visszajuttató pöcök” hiányzott, semmi gond, van megoldás: Scroll Back to Top plugin.

Itt nézheted meg a bővítmény wordpress.org-os adatlapját: https://wordpress.org/plugins/scroll-back-to-top/

Pin It on Pinterest

Share This

Érdekes a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról!

Név*
Email*

Sikeres feliratkozás!