Hé, miért reklámozol Viagrát a saját weboldaladdal?!

Most lehet, hogy mosolyogsz, de ha eddig nem törődtél weboldalad védelmével, akkor bizony van rá esély, hogy akár hónapok óta másvalaki SPAM üzeneteit küldözgeti az oldalad.

Még egy kérdés: mikor ellenőrizted utoljára, hogy a weboldaladon történt vásárlások tényleg a Te számládra viszik a pénzt? Tudod, ciki, ha feltörik az oldalad, átírják az utalási adatokat, és Te csak hónapok múlva veszed ezt észre.

Megteheted, hogy legyintesz és nem törődsz a védelemmel. Ugyanezzel a legyintéssel mondasz le a honlapodról. Biztos ezt akarod?

A WordPress oldalak többsége könnyű célpont a hackereknek.

Komolyan veszed az oldalad, vagy 12 éves hacker-Pistikéknek tartod fenn a domained céltáblának és gyakorló-saroknak? Ha komolyan veszed az oldalad és törődsz a védelmével, akkor olvass tovább. Megtudod, hogy miért fontos ez, és hogy milyen egyszerűen ki tudod védeni a támadások jelentős részét.

WP Erőd

Számodra mit jelent a „biztonságos WP oldal”?

Kérlek, jegyezd meg egy fél percre a választ, ami eszedbe jutott. Még szükséged lesz rá. És most nézzük meg, hogy 5 kérdésből mennyire válaszolsz „Igen”-nel!

 • Tudod, hogy egy pár hónapja telepített, jól beállított security plugin nélküli WordPress milyen könnyen feltörhető?
 • Képes vagy úgy beállítani akármelyik védelmi plugint, hogy ami védelmet lehet, tényleg kihozz belőle?
 • Tudsz kapásból legalább 5 olyan módot mondani a védelmi bővítményen túl, hogy még milyen módokon növelheted oldalad biztonságát?
 • Tudod, hogy mit tennél, ha rájönnél, hogy feltörték az oldalad?

És az utolsó, legfontosabb kérdés:

Szerinted jelenleg elég védett a weboldalad?

Ha mind az öt kérdésre határozott Igen a válaszod, akkor gratulálok – különösen ha nem vagy IT szakember! Könnyen lehet, hogy a „biztonságos weboldal” fogalmáról is hasonlóan gondolkodunk, és az is lehet, hogy a WP Erőd Neked már kevés újat fog mondani.

Jópár „Nem…” válaszod volt? Már máshogy gondolod, hogy mit jelent a „biztonságos WP oldal”? Akkor ajánlom, hogy olvass tovább.

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy egy-egy lehetséges probléma ellen úgy védekezünk, hogy meggyőzzük magunkat: „Áh, arra az esély, hogy velem ilyen történjen, rettentően kicsi…”

Teljesen mindegy, hogy WordPress, Joomla, vagy akár egyedi fejlesztésű weboldalad van, gondolni kell arra, hogy bizony lesznek olyanok, akik azt fel akarják törni. Ezt ne vedd személyes sértésnek, általában nem konkrétan Neked akarnak ártani, hanem „csak” kell nekik egy szerver, ahonnan spam-eket küldhetnek vagy épp egy másik, nagyobb weboldalt támadhatnak összehangoltan.

Tehát nem számít, hogy Te mit gondolsz arról, hogy a Te weboldalad bárkinek „megéri-e”, hogy feltörjék. Ha feltörik a weboldalad, akkor a mögötte lévő szerverhez jutnak hozzá, és legtöbbször ez kell nekik. Nem fogják csak azért megkímélni az oldalad, mert „cuki”, vagy „senkinek sem árt”. Gondolnod kell a biztonságra, mert mindig lesznek támadók, és van mit veszítened.

 

„A WP jó. A WP biztonságos. Ezt mondták!” – És így is van?

 

A WordPress jó rendszer, és elterjedt rendszer. Szuper dolgokat lehet vele megoldani, és több száz munkaórát vesz le a válladról. Ugyanakkor ha nem tudod, hogyan kell akár csak minimálisan is biztonságban tartani, akkor minél jobban támaszkodsz a weboldaladra, annál nagyobb kockázatot vállalsz.

Ha találomra kiválasztasz 4 weboldalt az interneten, akkor általában legalább egy mögött WordPress-t fogsz találni. Ennek vannak nagyon pozitív következményei, és van olyan is, amibe kevesen gondolnak bele: Ahogyan vállalkozások is WP-re specializálódnak, úgy a hackerek is könnyen célozzák meg a tengernyi, minimális védelemmel rendelkező WP oldalt.

 

Igen, a WordPress biztonságos… tud lenni! Ha teszel érte!

 

Szerencsére nem kell ehhez többhetes tanfolyamot elvégezned, vagy voodoo varázslatokat mormolnod – bár bevallom, utóbbi sikeréről szerintem nincsen statisztika, tehát sosem lehet tudni. De most maradjunk olyan módszereknél, amikről bizonyosan tudjuk, hogy működnek.

Ha rászánsz minimális időt és energiát, akkor akár 2 óra múlva már sokkal védettebb lesz az oldalad, mint a WP-k többsége.

Tudod mi mindent veszíthetsz, ha feltörik a weboldalad?

 • Veszíthetsz ügyfeleket: Ha valaki először jár az oldaladon és azt látja, hogy „Hacked by BrUTuS”, szerinted komolyan fogja venni a terméked vagy szolgáltatásod?
 • Veszíthetsz pénzt: Ha feltörik az oldalad és átírják a fizetéssel kapcsolatos számlaszámokat, akkor akár hetekig egy hackernek termeli az oldalad a bevételt.
 • Veszíthetsz hírnevet: Ha egyik nap még tökéletes sales e-mailt küldesz egy profi szolgáltatásról, másnap pedig Viagra-reklámokkal szórod tele az internetet és az ügyfeleidet, az bizonyos szempontból vicces, de valljuk be, azért igencsak szomorú.
 • Veszíthetsz bizalmat: Ha Te tudod egy oldalról, hogy már feltörték, akkor megadnád ott a banki adataidat, hogy bármit is vásárolj? Sokakat eltántorít ez a vásárlástól.
 • Veszíthetsz időt: Sok vállalkozásnak nagyon fontos eleme a weboldal. Ha akár csak 1-2 napra megállna a honlapod, az Neked milyen kiesést jelentene?
 • Veszíthetsz vállalkozást: Főleg egy kezdeti stádiumban lévő vállalkozás tudja megsínyleni, ha az amúgy is sok teendő mellett még egy feltört honlappal is foglalkozni kell.

Gondolj bele, mennyire érzékenyen érintene, ha a felsoroltak közül akár csak egy is megtörténne az oldaladdal. És gondolj bele, ha nem csak egy…

Félsz? Megijedtél? Az jó.

 

A félelmet sokan negatívnak gondolják. Viszont ha tudod, hogy mitől félsz, akkor problématudatod van. Ez nagyon jó, mert ha eddig eljutsz, akkor már tudunk koncentrálni a probléma megoldására.

Hogyan lesz biztonságos weboldalad?

 

Ha azt akarod, hogy a biztonsággal minél kisebb eséllyel legyen gondod, akkor 2 lehetőséged van:

 1. Időt (és energiát) áldozol rá.
 2. Pénzt áldozol rá.
 • Harmadik út nincs.

Ha ingyenes és három perc alatt mindent elintéző megoldást keresel, rossz helyen jársz. Inkább nézegesd a facebookot és álmodozz tovább.

Ha viszont akarsz tenni az oldalad biztonságáért és cselekszel, akkor csak az a kérdés, hogy a két erőforrás közül melyiket akarod erre fordítani – az idődet vagy a pénzedet?

Rááldozom az időmet, 2 órát megér, hogy cselekedjek weboldalam biztonságáért.”

Ha így gondolod, akkor a lehető legjobb helyen vagy. Ha akarod, tényleg akár 2 órán belül védettebb lesz az oldalad. Töltsd le akár azonnal a WP Erődöt, vagy olvass tovább.

Szívesen fizetek érte, hogy a legnagyobb biztonságban legyen az oldalam.”

Jó döntés, ha Te másra akarsz fókuszálni. Ebben az esetben a WP Erőd helyett a WebShieldet ajánlom. Ez az általam ismert legjobb szolgáltatás, amivel védheted WP oldalad.

Mi az a WP Erőd?

 

A WP Erőd arra a hasonlatra épül, hogy milyen védelmei lehetnek egy jól felépített erődítménynek. Ezek az összehasonlítások végletekig le vannak egyszerűsítve, de abban segítenek, hogy képet kapj arról, hogyan épül fel weboldalad védelme: Mi az, ami a legfontosabb, és mi az, ami szuper plusz dolog, de anélkül is már „elfogadható” szinten védett az oldalad.

Egy jól védett erőd védelme négy elemből áll:

 1. Az alap, avagy hogy mire építed az erődöt, és hogyan tartod karban.
 2. A fal, vagyis ami elrettenti és megfogja a támadások többségét.
 3. A vizesárok, ami eléri, hogy a támadók akár a falig se jussanak el.
 4. Titokzatosság, hogy aki támadni akar, ne legyen a megfelelő információ birtokában.

Ezeken a pontokon halad végig a 23 oldalas ebook, és segít 4 video, összesen 69 percbenhogy Te is létrehozhasd a saját WP Erődödet.

|

A honlapomat tiszta lappal akartam indítani, ehhez új tárhelyet választottam és elkezdtem belemélyedni a WordPress rejtelmeibe. Azt tudtam, hogy legelőször az oldalam biztonságát kell növelni. Ehhez keresgéltem az interneten anyagokat, mikor rábukkantam a WP Erődre, ami logikusan, lépésről-lépésre elmagyarázott mindent. Egyetlen beállításnál adódott nehézségem, de Béla készségesen segített és most már sokkal nyugodtabb vagyok a honlapom biztonságosságát illetően.

Jurth Emese

És… ezt akárki meg tudja csinálni?

 

Az oktatóanyagnak van olyan része, amit bárki meg tud csinálni, aki képes belépni egy wp adminba és kattintgatni az egérrel. És van olyan része, amihez kell némi bátorság, amennyiben még sosem nyúltál bele adatbázisba. A kicsit is nehezebb részeken olyan videók segítenek, amiknél látod a képernyőt, és hogy hol mire kell kattintani.

Fontos, hogy tudd: Nem kell mindegyik lépést alkalmaznod. Ha a WP Erődben ismertetett 4 védelmi elemből csak a kettő legegyszerűbbet megcsinálod és odafigyelsz rá, már akkor is megsokszorozod weboldalad védettségét.

Mindegyik védelem hozzáad a biztonsághoz, együtt egyre erősebb falat képeznek a támadásokkal szemben. Tudnod kell, hogy 100%-os biztonságot semmi sem garantál, de a 99,9%-ot a WP Erődben bemutatott módokon ingyen is el lehet érni.

 

Mennyit ér a WP Erőd?

 

Az ingyenes anyagok egyik hátránya, hogy sokan nem veszik őket komolyan. Ha ingyen kapsz valamit, akkor számodra annak nincs akkora értéke, mintha Te adsz érte pénzt. Ezért van egy kérésem Tőled:

Használd úgy ezt az oktatóanyagot, mintha fizettél volna érte! Miért?

Mert az emberi agy érdekesen működik. Ha ingyen felkínálnak egy csodaszert, az emberek többsége azt mondja, hogy használná, de a valóságban nem fogja. Mert ingyen volt. És az „ingyenes” szó sokak fejében tudat alatt azt jelenti, hogy „értéktelen”.

Ennek az anyagnak az a célja, hogy ingyenes eszközökkel érj el minél nagyobb védelmet, így nem akartam érte pénzt kérni. Ezért lett ingyen letölthető.

 

Kérlek, gondolj bele, hogy mi van a WP Erőd mögött:

 • Az elkészítés előtt napokig kutattam és teszteltem bővítményeket és megoldásokat, hogy a legjobb megoldást tudjam adni Neked.
 • Az ebook megírása és többszöri ellenőrzése 2-3 napot vett igénybe.
 • A videók megtervezése, elkészítése, vágása, kezelése és véglegesítése további 3 nap volt.
 • A tapasztalat megszerzése, hogy mindezt meg tudjam tenni, évekig tartott.
 • Több ember átolvasta és megnézte az anyagokat, mielőtt Hozzád eljutott – az ő munkájukat is értékeljük.

 

És gondolj bele, hogy mit ad Neked és a weboldaladnak:

 • A megelőzés nem csak a legjobb védelem, de a legköltséghatékonyabb is: 2 órányi időbefektetéssel több tízezer vagy százezer forint kárt és baj utáni helyreállítást tudsz akár megelőzni.
 • Minél több félelmet kiiktatsz az életedből, annál jobban tudsz haladni azzal, amire fókuszálsz. A WP Erőd kezeli a weboldalad biztonságával kapcsolatos félelmeidet, hogy több energiád legyen a fontosabb dolgokra.

A WP Erőd értéke 17.900 Ft

 

Használd úgy, mintha ezt kifizetted volna!

Ha „megint egy ingyenes anyag”-ként tekintesz rá, akkor az sem biztos, hogy elolvasod. Arra pedig főleg nincs garancia, hogy tényleg védetté is teszed a WP-d általa. Ha letöltöd a WP Erődöt, nem használod, majd valamikor feltörik az oldalad, akkor még jobban magad alatt leszel, mintha nem is hallottál volna erről az oktatóanyagról – amivel akár megakadályozhattad volna a problémát.

Remélem, hogy azt már beláttad, hogy a weboldaladnak védelemre van szüksége. Fogadd el, hogy olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy ha akarod, akkor ezt ingyen is viszonylag jól meg tudod oldani. Ettől függetlenül az oktatóanyag, amin keresztül ezt eléred, nem 0 forintot ér. Becsüld meg. Használd.

Mi történik, ha letöltöm a WP Erődöt?

 

Ha az alábbi űrlapon megadod a neved és e-mail címed, elfogadod a feltételeket, és rákattintasz a „Kérem a WP Erőd oktatóanyagot!” gombra, akkor perceken belül kapsz egy e-mailt tőlem, Varga Bélától, a wp.egyszeruen@gmail.com-ról a listamesteren keresztül.

Ebben az e-mailben van a link, amit megnyitva letöltheted a 23 oldalas WP Erőd ebookot, pdf formátumban.

Az ebookot saját tempód szerint elolvasod, és annyit valósítasz meg belőle, ami Neked tetszik. A legnagyobb védelmet az adja, ha minden pontot megcsinálsz, de teljesen rendben van, ha az utolsó egy vagy kettő rész nagyon kívül esik a komfortzónádon. A videókra mindig annál a fejezetnél találod a linket, ahova tartoznak.

A WP Erőd letöltése után kapni fogod a wp-egyszeruen.hu hírlevelét, erről természetesen bármikor leiratkozhatsz. Az első héten 2-3 e-mailre számíthatsz, amikben azokat a cikkeket kapod meg, amik a legtöbbet segítették másoknak is. Utána hetente egy e-mailt kapsz, mindig az aktuális újdonságokról.

|

„Remek anyag. Egyszerű, kezdők is használhatják. Ellenőrző listaként használva a készülő honlapon pontról-pontra alkalmaztam. Hozzá még használtam a wp-egyszeruen.hu írásait és a youtube linkeket is. Nekem nem volt szükségem a lépéseknél a miértekre, de jó, hogy ha esetleg el szeretnék benne mélyedni, azokra is vannak videómagyarázatok.”

Kőrösi Tibor
horizonwander.com

Miket tanulhatok a WP Erőd által?

 

Többek között:

 • Megismered weboldalad védelmének az alapjait.
 • Megtudod, hogy mikre kell odafigyelned oldalad karbantartásánál.
 • Ha gyors eredményt akarsz, egy video alapján extra gyorsan be tudod állítani az iThemes Security bővítményt.
 • Részletes oktatóvideón keresztül megismered az iThemes Security ingyenes védelmi bővítmény telepítését és beállítását.
 • Megtudod, mire jó az országszűrés és hogyan tudod megvalósítani.
 • Részletes oktatóvideón keresztül követheted, hogyan tudod az adatbázisban átírni a belépési login nevedet.
 • Pontos instrukciókat kapsz arra az esetre, ha feltörték a weboldalad.
 • Kiegészítő fejezetként még a komment spam csökkentéséről is szó kerül.

Kérem a WP Erődöt!

Név*
Email*
Feltételek*


A WP Erőd oktatóanyag ingyenes, letöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

A megadott e-mail címet bizalmasan kezeljük. Bármilyen felmerülő kérdést nyugodtan írj meg a wp.egyszeruen@gmail.com e-mail címre.

Pin It on Pinterest

Ez az oldal sütiket használ. Az oldalon való további böngészéssel ezt elfogadod. további információk

Ez a honlap - mint a jelenkori honlapok többsége szinte kivétel nélkül - úgynevezett sütiket (angolul cookies) használ. Ezek segítenek nekünk, hogy pontosabb statisztikánk legyen a látogatóinkról, és több általunk is használt szolgáltatás is használja őket, például google és facebook. Az Európai Unió törvényei szerint a tagországaiban lévő országok honlapjain kötelező értesíteni a felhasználót, hogy az adott oldal sütiket használ. Ha Téged zavar ez a tény, akkor kikapcsolhatod a böngésződben a sütik használatát. Ekkor elképzelhető, hogy az oldal egyes funkciói nem fognak működni.

Bezár